HH 47 Sint-Martens-Latem

Opdrachtgever: JUMA Architects

Beroepshalve zijn Mathieu en Julie van Juma-architects thuis in de wereld van automatisatie en sturingen. Voor hun privéwoning wilden ze de mogelijkheden en nieuwste trends aftasten. Het resultaat: een doorgedreven cleverr-integratie waar zelfs woning en kantoor hun eigen ritme hebben, een echte eye-catcher qua maatwerk.

HH Gent

"Privéwoning wordt professionele testcase"

De privéwoning en het architectenkantoor bevinden zich op hetzelfde terrein. De toegangspoort staat altijd open volgens de kantooruren, de verwarming en verlichting in het bureau wordt gestuurd volgens de aanwezigheid van het personeel. Ook voor de privéwoning beschikken de bewoners over specifieke scènes, op maat van ieders ritme: wake-up scène met wekker die afgaat en lamellen die open schuiven, sport-scène met juiste Spotify playlist, movie-night met tv die uitschuift uit de wand en haardvuur dat gaat branden etc.

De persoonlijke voorkeuren werden heel ver doorgedreven in de integratie van video en audio: in onze oplossing voorzien we sturing met apple tv, netflix en andere streamingsdiensten. Hierbij koos de klant om de verschillende afstandsbedieningen die standaard voorhanden zijn (tv, tv box, apple tv) te vervangen door de één afstandsbediening voor al deze apparaten, geen zoektocht meer dus naar de juiste bediening. Voor het zwembad is er sturing van het rolgordijn en de verlichting en werd ook een lekdetectie geïntegreerd.

HH Gent

Deze integratie resulteert in een all-in-one app die de gebruikers nog volledige vrijheid geeft om voorkeuren in te stellen en aan te passen. De klanten van Juma-architecten kunnen mee genieten van de geslaagde toepassingen in de privéwoning die nu de ideale showroom is.

Ook benieuwd om met ons in zee te gaan?

CTA